Η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ αεροπορική υποστήριξη στη Συρία, αλλά…



…οι Αμερικανοί  αρνήθηκαν να τους υποστηρίξουν


Αύγουστος 31, 2016.


Σε περιοχή της πόλης της βόρειας Συρίας, Τζεράμπλους, χθες,  κατά τη διάρκεια συγκρούσεων του τουρκικού στρατού με τρομοκράτες του Daesh, οι Τούρκοι ζήτησαν βοήθεια από τους Αμερικανούς μετά τον τραυματισμό Τούρκων στρατιωτών και την καταστροφή ενός άρματος μάχης.




Συγκεκριμένα,  οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βοηθούσαν τις δυνάμεις των ανταρτών του ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’, δυτικά από την πόλη Τζεράμπλους,  προκειμένου να καθαρίσουν την περιοχή από τις ομάδες  του ‘ισλαμικού κράτους’.



Από τις επιθέσεις των τρομοκρατών- όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘Gunes- ένα άρμα μάχης του τουρκικού στρατού καταστράφηκε από ρουκέτα του ‘ισλαμικού κράτους’ και τραυματίσθηκαν 3 Τούρκοι στρατιώτες. Η επίθεση έλαβε χώρα περί τις 19:00 τοπική ώρα.




Οι Τούρκοι  ζήτησαν τότε αεροπορική υποστήριξη από το διεθνή συνασπισμό που βρίσκεται υπό την αμερικανική ηγεσία, του οποίου τα αεροσκάφη βρίσκονται  στην τουρκική  βάση Ιντσιρλίκ.




Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις  δεν μπορούν να υποστηρίξουν τον τουρκικό σχεδιασμό που προωθείται στη βόρεια Συρία.




Μάλιστα, πηγή από τον ‘Ελεύθερο Συριακό Στρατό’ δήλωσε, κρατώντας την ανωνυμία, ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε μεγάλες απώλειες. Έπρεπε οι Αμερικανοί να υποστηρίξουν  το σχέδιό μας. Αλλά μας άφησαν εκεί στο δρόμο. Ευτυχώς, στην περιοχή έφθασαν λίγες ώρες αργότερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη», όπως είπε.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr