“Η Ελλάδα θα δημιουργήσει νέα στρατόπεδα προσφύγων”




Αύγουστος 18, 2016.

Βιέννη.

«Η Ελλάδα θα δημιουργήσει νέα προσφυγικά στρατόπεδα (καταυλισμούς), όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές» γράφει η αυστριακή Kurier.




Οι πηγές σημειώνουν ότι λόγω του υπερπληθυσμού των προσφύγων, θα χτισθούν νέες εγκαταστάσεις, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας τουλάχιστον 1.000 ατόμων και θα είναι υψηλής ποιότητας και καλύτερες από τις υπάρχουσες.



Επιπρόσθετα,  οι αιτήσεις ασύλου θα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία γρηγορότερα.



Η (ελληνική) κυβέρνηση λέει ότι περισσότεροι από 10.700 πρόσφυγες φιλοξενούνται σε πέντε ελληνικά νησιά, τη στιγμή που οι καταυλισμοί προορίζονται μόνο για 7.450.



«Έχουμε πολλά προβλήματα στα νησιά», δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Der Insider»,  και προσθέτει ότι «μεταξύ των πολιτών υπάρχει αυξανόμενη απογοήτευση».



«Ευρώπη Φρούριο»





"Όχι σε αιτούντες άσυλο", γράφουν τα πλακάτ των αυστριακών από το κόμμα FPO (Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας- ακροδεξιό)

 
Σημειώνεται ότι σε άλλο άρθρο της η ίδια πηγή αναφέρει ότι «η  ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να είναι προς μια Ευρώπη φρούριο» και κάνει εκτενή αναφορά για την εισροή των προσφυγικών και μεταναστευτικών κυμάτων από το 2015 έως σήμερα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr