Συρία στον ΟΗΕ: Ο τουρκικός στρατός ‘αφήνει’ όπλα για τους αντάρτες



Αδιαφορία του ΟΗΕ

 

 Η Συρία καταγγέλλει στον ΟΗΕ ότι η Τουρκία μεταφέρει με ασφάλεια τους Ισλαμιστές από την περιοχή των συγκρούσεων


Αύγουστος 28, 2016.



Ο τουρκικός στρατός που εισέβαλε στην επικράτεια της Συρίας, δημιουργεί αποθήκες στις οποίες τοποθετεί πυρομαχικά και όπλα, τα οποία κατόπιν παραλαμβάνουν οι τρομοκράτες, αυτό δήλωσε ο αντιπρόσωπος της Συρίας, Μπασάρ Τζααφάρι στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).




Σύμφωνα με τον ίδιο, καθ’ οδόν προς την πόλη Τζεράμπλους και στις παρυφές της πόλης, οι Τούρκοι έχτισαν αρκετές μικρές αποθήκες γεμίζοντάς τες με διαφορετικά όπλα.



Τα τούρκικα  όπλα πηγαίνουν σε τρομοκρατικές ομάδες



Αργότερα, ο στρατός δείχνει ότι ξέχασε τις εγκαταστάσεις αυτές και τα αποθηκευμένα όπλα και πυρομαχικά καταλήγουν σε διάφορες τρομοκρατικές ομάδες της λεγόμενης αντιπολίτευσης της Συρίας.



Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος σημείωσε ότι το ζήτημα δεν τελειώνει εδώ. Στην επαρχία Ιντλίμπ εθεάθη κομβόι το οποίο μετέφερε τζιχαντιστές, το οποίο δηλώνει ότι τους βοηθούν να απομακρυνθούν.



Ο Τζααφάρι προβαίνει για άλλη μια φορά σε έκκληση προς τον ΟΗΕ να «πιέσει το καθεστώς του Ερντογάν να κλείσει τα σύνορα της χώρας του για τις τρομοκρατικές ομάδες και να σταματήσει τη χρηματοδότησή τους».



Αδιαφορία του ΟΗΕ



Αξίζει να σημειωθεί, σημειώνει το δημοσίευμα, ότι φέτος η κυβέρνηση της Δαμασκού έχει στείλει μια σειρά από έγγραφα στα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία παρουσιάζουν τη συνεργασία διαφόρων κρατών της περιοχής με τις εξτρεμιστικές ομάδες.



Από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία, η γραμματεία του Διεθνούς Οργανισμού έχει συγκεντρώσει  περισσότερες από 600 καταγγελίες της Συρίας, αλλά δεν κάνει τον κόπο να απαντήσει σε αυτές.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr