Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα δομή στις μυστικές υπηρεσίες




Αύγουστος 20, 2016.

Άγκυρα.

 Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, δήλωσε ότι προγραμματίζονται αλλαγές στη δομή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, λόγω της αποτυχίας τους να προστατεύσουν τη χώρα από την ομάδα των πραξικοπηματιών -που δεν ήταν παρά μια στρατιωτική χούντα στις Ένοπλες Δυνάμεις.




Η νέα δομή δεν έχει σχέση με τις δύο υπηρεσίες πληροφοριών, την υπηρεσία εξωτερικού και την εσωτερικού, αλλά θα θεσπισθεί  μια δομή που θα εξασφαλίζει τον συντονισμό τους και θα έχει εκτεταμένη αρμοδιότητα.



Ο Γιλντιρίμ είπε ότι βασικό στοιχείο των μυστικών υπηρεσιών είναι να ακούνε οτιδήποτε που θα μπορούσε να βλάψει τη χώρα.



Σε συνέντευξή του με εκπροσώπους των ξένων ΜΜΕ στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπινάλι Γιλντιρίμ τόνισε ότι «παρά του ότι έχουμε την MİT, ζώντας μέσα στη σημερινή πραγματικότητα, στην τεχνολογία των επικοινωνιών, κατανοούμε ότι  πρέπει να ανανεώσουμε τις μυστικές υπηρεσίες. 

Για παράδειγμα οι ΗΠΑ είχαν  την (τρομοκρατική επίθεση) 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ως παράδειγμα για αναδιοργάνωση των μυστικών υπηρεσιών. 


»Σε εμάς η 15η Ιουλίου έδειξε για άλλη μια φορά ότι τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται από τις μυστικές υπηρεσίες είναι πολύ σημαντικά. Εάν, είχαμε την πληροφορία θα είχε αποφευχθεί το πραξικόπημα», είπε.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr