Σκόπια: Επιστολή στη ΔΟΕ για την παρέλαση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο




Αύγουστος 7, 2016.

Το Κίνημα για τα Διεθνή Ανθρώπινα Δικαιώματα των Σκοπίων, απέστειλε επιστολή προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τις Ολυμπιακές Επιτροπές των Σκοπίων και των ΗΠΑ, ζητώντας οι Σκοπιανοί αθλητές να καταστεί δυνατόν να παρελάσουν κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο που γίνεται με αλφαβητική σειρά, στο γράμμα «Μ».




«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να ακολουθήσει τις οδηγίες των Ηνωμένων Εθνών και των ΗΠΑ και να μην παραβιάζει τα βασικά δικαιώματα μας και είναι σωστό να χρησιμοποιείται το συνταγματικό μας όνομα.



Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, οι αθλητές μας,  θα αναγκασθούν και πάλι να παρελάσουν  με το γράμμα «F» που είναι από το ακρωνύμιο  «FYROM».



Το Κίνημα αυτό των Σκοπίων, αναφέρει ότι στόχος των αθλητών από τα Σκόπια είναι να διαδηλώσουν κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες,  για την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- και στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι και η χρήση του συνταγματικού ονόματος - «Ψευδο-Μακεδονία».



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr