Συγκρούσεις τουρκικών αρμάτων μάχης και Κούρδων στη βόρεια Συρία




Αύγουστος 27, 2016.

Συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο μεταξύ αρμάτων μάχης του τουρκικού στρατού και εντόπιων μαχητών που υποστηρίζονται από τις κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας, για πρώτη φορά μετά την εισβολή των τουρκικών αρμάτων στο συριακό έδαφος- αυτήν την εβδομάδα.




Σύμφωνα με το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων που επικαλείται  το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καθώς και κουρδικές πηγές που δημοσίευσε το AFP, «τουρκικά άρματα μάχης έχουν προχωρήσει σήμερα κοντά στην πόλη αλ Αμάρνα στην επαρχία του Χαλεπίου, νότια των συνόρων Τουρκίας- Συρίας, όπου ξέσπασαν μάχες με μαχητές που υποστηρίζονται από τις κουρδικές δυνάμεις», ανέφερε ο διευθυντής  του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.



Επιπρόσθετα, υπεύθυνος της ημι-αυτόνομης κουρδικής διοίκησης στη Συρία, δήλωσε στο AFP ότι οι εντόπιοι μαχητές ‘απασχολούνται’ σήμερα με μάχες κατά των τουρκικών αρμάτων μάχης, κοντά στην αλ Αμάρνα.



«Είναι οι πρώτες μάχες  από τότε που τα τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στο συριακό έδαφος την Τετάρτη», είπε ο Ραχμάν.



Σύμφωνα με τον ίδιο οι εντόπιοι μαχητές που μάχονται κατά των Τούρκων είναι Άραβες και Τουρκμένοι, σύμμαχοι των Κούρδων.



Ο τουρκικός στρατός  έστειλε και άλλα άρματα μάχης το Σάββατο στο βόρειο τμήμα της Συρίας, στην στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» που υποστηριζόμενος από ένοπλους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης κατάφεραν να ελέγξουν την πόλη Τζεράμπλους.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr