Πεντάγωνο: Χτυπήθηκε μεγάλη στήλη βυτιοφόρων με πετρέλαιο των τζιχαντιστών




Αύγουστος 9, 2016.


Η αμερικανική στρατιωτική Διοίκηση ανακοίνωσε την καταστροφή 83 βυτιοφόρων πετρελαίου του Daesh, από τις διεθνείς συμμαχικές δυνάμεις. Τα βυτιοφόρα μετέφεραν πετρέλαιο από την ανατολική Συρία.




Σύμφωνα με τον Μάτθιου Άλλεν, εκπρόσωπο του Πενταγώνου «πολλά αεροσκάφη βομβάρδισαν στήλη βυτιοφόρων πετρελαίου το βράδυ της Κυριακής στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ».



Το δημοσίευμα  του ‘ράδιο Σαβά ’, αναφέρει ότι σύμφωνα με το Πεντάγωνο έχουν πληγεί στόχοι του Daesh, από τις αεροπορικές επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας, τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.



Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό εάν οι οδηγοί των φορτηγών αυτών είχαν ενημερωθεί για τους επικείμενους βομβαρδισμούς.



Σημειώνεται ότι σε παλαιότερες αεροπορικές επιθέσεις σε οργανωμένη στήλη βυτιοφόρων οι Αμερικανοί είχαν ενημερώσει με φυλλάδια που έριξαν από τα αεροσκάφη για την καταστροφή  των βυτιοφόρων, προειδοποιώντας τους οδηγούς ότι επίκειται αεροπορική επιδρομή σε αυτά, γνωρίζοντας ότι οι οδηγοί δεν ήταν μέλη της οργάνωσης του ‘ισλαμικού κράτους’ (αλλά Τούρκοι επαγγελματίες).

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr