Σε «σύγχυση» βρίσκεται Αμερικανός συντάκτης που λέει τους Σκοπιανούς Σλάβους!




Το σλαβικό δημοσίευμα παρουσιάζει δήθεν χάρτη  από αμερικανική έκδοση του 1895  που δείχνει την γεωγραφική Μακεδονία, …αλλά ο χάρτης  έχει τα σύνορα της σημερινής Ελλάδας που οριοθετήθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα!


Αύγουστος 27, 2016.

Επεκτατική- αλυτρωτική  ιστοσελίδα των Σλάβων των Σκοπίων αναφέρεται σε κάποιο δημοσίευμα από αμερικανική εφημερίδα (την New York Times)  του 1895 για να δείξει ότι η σημερινή γεωγραφική Μακεδονία είναι «κατειλημμένη» από Έλληνες και Βουλγάρους.




Το αμερικανικό άρθρο λέει, έχει ως τίτλο «η άγνωστη Μακεδονία» και αναφέρει : Μακεδονία, η γη των τριών ποταμών, του Αξιού, του Στρυμόνα και του Μπίστριτσα, είναι καλυμμένη από ψηλά βουνά και το πιο γνωστό είναι ο Όλυμπος. Είναι μια από τις πιο γραφικές χώρες στην Ευρώπη…», γράφει ο συντάκτης που δημοσιεύθηκε στην αμερικανική εφημερίδα στις 3 Νοεμβρίου του 1895…



Αλλά, ο συντάκτης βρίσκεται σε 'σύγχυση' γιατί άθελά του κάνει προπαγάνδα για την υπόσταση του πληθυσμού της Μακεδονίας και αναφέρει ότι ζούνε στο βόρειο μέρος άτομα σλαβικής καταγωγής, ενώ στην (κυρίως) Μακεδονία  υπάρχουν Έλληνες, Τούρκοι και αραβικής καταγωγής άτομα.



Το δημοσίευμα σημειώνει ακόμη ότι ο συντάκτης του άρθρου στην New York Times βρίσκεται ‘ακόμη περισσότερο  σε σύγχυση’ γιατί παρουσιάζει βουνά λίμνες και ποταμούς με τουρκικές, αλβανικές αλλά και με…ελληνικές ονομασίες! 



Το σλαβικό δημοσίευμα σημειώνει ότι αυτό γίνεται λόγω της  (διαχρονικής) ελληνικής προπαγάνδας με την έκδοση χαρτών (από την αρχαιότητα…).


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr