Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στο Κρούσεβο των Σκοπίων με τον …



…Σκοπιανό πρόεδρο

Αύγουστος 24, 2016.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επισκέφθηκαν σήμερα την πόλη Κρούσεβο του νοτιοσλαβικού κράτους.




Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε προσκληθεί σε τελετή στη  Σχολή Νέων Ηγετών που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του προέδρου Ιβάνοφ για έβδομη χρονιά, φέτος, όπου ήταν ένας από τους ομιλητές αυτού του σχολείου, όπως σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψη στο Κρούσεβο, ο πρόεδρος και ο δήμαρχος Μπουτάρης, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο του Κρουσόβου, Γκιόργκε Νταμτσέφσκι και επισκέφθηκαν τα περισσότερα πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία της πόλης.



Στο ευρύτερο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας, ο Ιβάνοφ κάλεσε τις επιχειρηματικές και ακαδημαϊκές αντιπροσωπείες να δημιουργήσουν γέφυρες συνεργασίας μεταξύ της σλαβικής και ελληνικής κοινωνίας.



«Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι να επωφεληθούν οι δύο πλευρές από τις ευκαιρίες για την υλοποίηση κοινών σχεδίων στον τομέα των επενδύσεων, του περιβάλλοντος και την προώθηση της οικονομικής και ακαδημαϊκής συνεργασίας», είπε ο Ιβάνοφ.



Σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν και οι υποτροφίες σε όσους σπουδάζουν στο City College στο διεθνές τμήμα του πανεπιστημίου του Σέφιλντ στη Θεσσαλονίκη και οι οποίες απονέμονται κάθε έτος υπό την αιγίδα του Προέδρου, όπως σημειώνεται.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr