Τουρκία: Συνάντηση πρωθυπουργού με τον αρχηγό του Αμερικανού Επιτελείου



 Αύγουστος 1, 2016.


Ο Αμερικανός επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου, Τζόζεφ Ντάνφορντ  (Joseph Dunford ), μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μπινάλι Γιλντιρίμ, δήλωσε ότι «συζήτησαν την περίπτωση της επιστροφής του Φετουλάχ Γκιουλέν», όπως είπε.




Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ στις συνομιλίες  που είχε με τον Αμερικανό αξιωματούχο έθεσε το θέμα της  έκδοσης του Γκιουλέν στην Τουρκία, τονίζοντας ότι  υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι συνδέεται με την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα.



Ο Ντάνφορντ αναφερόμενος στην έκδοση του Γκιουλέν τόνισε ότι «αυτό το αίτημα θα αξιολογηθεί από το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ» επισημαίνοντας, συγχρόνως,  τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών.



Ο αρχηγός του αμερικανικού Επιτελείου μαζί με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζον Μπάς,  ξεναγήθηκαν  στο τουρκικό κοινοβούλιο όπου τους  έδειξαν τη ζημιά που προκάλεσε μία βόμβα κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.



Ο Ντάνφορντ συναντήθηκε με Τούρκους αξιωματούχους στην Άγκυρα και κατόπιν μετέβη στη βάση Ιντσιρλίκ, για να επισκεφθεί τα αμερικανικά στρατεύματα και το πρωί της 2ας Αυγούστου θα φύγει από την Τουρκία, σύμφωνα με το  τούρκικο δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr