Διαμαρτυρία στα Τίρανα για την οριοθέτηση Κοσσυφοπεδίου- Μαυροβουνίου



Οι Αλβανοί διαμαρτυρήθηκαν στα Τίρανα για τη συμφωνία χάραξης των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου- Μαυροβουνίου,  κυματίζοντας αλβανικές και αμερικανικές σημαίες


Αύγουστος 31, 2016.

Διαμαρτυρία κατά της συμφωνίας για την οριοθέτηση των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου-Μαυροβουνίου πραγματοποιήθηκε μπροστά από την πρεσβεία του Κοσσυφοπεδίου στα Τίρανα.




Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα τα οποία χαρακτήριζαν ως προδοσία τη συμφωνία για σύνορα του Κοσσυφοπεδίου με το Μαυροβούνιο και ζητούσαν την καταψήφιση της συμφωνίας από το κοινοβούλιο του Κοσόβου.



Στην εκδήλωση βρέθηκαν εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών απαιτώντας από την αλβανική κυβέρνηση να δράσει και η κυβέρνηση της Πρίστινας να μην επιτρέψει   να «χάσει» 8.200 στρέμματα γης που ανήκουν στο Κοσσυφοπέδιο.



Μέλος της προεδρίας του Κινήματος «Αυτοδιάθεση», Ελβίς Χότζα, ανακοίνωσε ότι η αντιπολίτευση στην Πρίστινα δεν θα επιτρέψει να γίνει ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την Οριοθέτηση του Κοσσυφοπεδίου γιατί με αυτήν το Μαυροβούνιο επωφελείται.



Ακτιβιστές της κοινωνίας των πολιτών έκαναν έκκληση να ενωθούν και να πάνε να διαμαρτυρηθούν αύριο , 1η Σεπτεμβρίου, στην Πρίστινα,  καθώς θα γίνεται η συνέλευση του κοινοβουλίου για την ψήφιση της συμφωνίας.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr