Η Ρωσία ζητά ενδελεχή έρευνα για βομβαρδισμούς κατά του άμαχου …



…πληθυσμού στην Υεμένη- Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» επιβεβαιώνουν την επίθεση σε νοσοκομείο


Αύγουστος 23, 2016.

Η Μόσχα κάλεσε για ενδελεχή έρευνα των αεροπορικών επιδρομών κατά του άμαχου πληθυσμού και των εγκαταστάσεων από τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού, στην Υεμένη, όπως δήλωσε η επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.




«Επαναλαμβάνουμε ότι η χρήση στρατιωτικής βίας κατά του άμαχου πληθυσμού και μη στρατιωτικών δομών είναι εντελώς απαράδεκτη. Καλούμε να διεξαχθεί διεξοδική έρευνα σε αυτές τις παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, να ληφθούν ολοκληρωμένα μέτρα ώστε να μην ξαναγίνουν στο μέλλον. Επαναβεβαιώνουμε τη θέση μας έχει αποτύχει η λογική του πολέμου για να επιτευχθεί μια βιώσιμη λύση στη χώρα», είπε η Ζαχάροβα σχολιάζοντας τις αεροπορικές επιδρομές.



Αναφέρεται ότι οι αραβικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβάρδισε νοσοκομείο σε βόρεια επαρχία της Υεμένης.



Τα θύματα της επίθεσης, ανήλθαν σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία σε είκοσι. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένα μέρος του νοσοκομείου κατέρρευσε, αλλά το άλλο εξακολουθεί να λειτουργεί.
Στο νοσοκομείο από τον Ιούλιο του 2015 εργάζονται μέλη της οργάνωσης «Γιατροί χωρίς Σύνορα» (MSF) που επιβεβαίωσαν την επίθεση των βομβαρδιστικών.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr