Τσαβούσογλου: «Η Ρωσία δεν μπορεί να βρει πιο πιστό φίλο από την Τουρκία»




Αύγουστος 21, 2016.

 Η Μόσχα δεν θα μπορούσε να βρει πιο πιστό φίλο από την Τουρκία. Οι δύο πλευρές συζητούν ανοικτά τις διαφορές και τα θέματά τους, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.




«Για την Τουρκία, η Ρωσία είναι ένας φίλος στην περιοχή και η Ρωσία, επίσης, δεν θα μπορούσε να βρει πιο πιστό φίλο από την Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου στο Sputnik Türkiye, σύμφωνα με το black Sea News στη ρωσική γλώσσα.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα και η Μόσχα συζητούν «όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στα οποία έχουν διαφορές και είναι έτοιμες οι δύο πλευρές να συζητούν ανοικτά χωρίς προκαταλήψεις.



« Μελλοντικά μπορεί να έχουμε διαφορές απόψεων, αλλά ο κύριος στόχος είναι να φέρουμε τη διμερή συνεργασία μας σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο από ό, τι πριν», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.



«Πάντοτε πιστεύαμε ότι η Ρωσία δεν είναι ένας απλός γείτονας, αλλά ένας σημαντικός εταίρος. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχουμε δώσει μεγάλη σημασία στις ισόρροπες, συγκρατημένες δηλώσεις μας προς τη Ρωσία. Εμείς δεν έχουμε ακολουθήσει κυρώσεις  κατά της Ρωσίας, παραμείναμε πιστοί στην προηγούμενη δέσμευσή μας να μην ενταχθούμε σε αυτήν την διεθνή  απόφαση για τις κυρώσεις. Ήμασταν η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που δεν υποστήριξε τις κυρώσεις. Η Ρωσία και ο ρωσικός λαός έχουν την ευκαιρία να το δουν αυτό», είπε ο Τσαβούσογλου.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr