Βούλγαρος πολιτικός βλέπει άμεση μεταναστευτική απειλή από Τουρκία




Αύγουστος 12, 2016.


Αναφερόμενος στο αίτημα της Τουρκίας προς τη Βουλγαρία για έκδοση  του Τούρκου πολίτη Αμπντουλάχ Μπουγιούκ, που είναι  προσκείμενος στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο ηγέτης του κόμματος της Βουλγαρίας, VMRO,  ζητά σύγκληση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Βουλγαρίας.




«Ο πρωθυπουργός ανησυχεί ότι η Τουρκία θα μπορούσε να δημιουργήσει κύμα μεταναστών στη χώρα. Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας πρέπει να συγκαλέσει αμέσως το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για την Εθνική Ασφάλεια, για να προσδιορίσουμε  τις ενέργειές μας και να καταλήξουμε σε μέτρα μέσα από μια κοινή θέση».



Αυτό σχολίασε  στο Κανάλ 3, ο ηγέτης του VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ και συμπρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου.



Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα πρέπει να είναι διττά: Βοήθεια από την ΕΕ για την προστασία των συνόρων της χώρας αλλά και βοήθεια οικονομική και ηθική καθώς και το πάγωμα της συμφωνίας του Δουβλίνου, που υποχρεώνει  την επιστροφή των μεταναστών στη χώρα από όπου έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά.



«Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Βουλγαρία θα χρησιμοποιήσει το στρατό της για να εμποδίσει το πέρασμα μεταναστών στο έδαφός της. Το Σύνταγμα λέει ότι η παράνομη διέλευση των συνόρων είναι έγκλημα και ο στρατός υποχρεούται να προστατεύει τα σύνορα όταν κάποιος παραβιάζει την κυριαρχία και προωθεί την αποσταθεροποίηση», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr