Διασπορά Σκοπιανών: Η ΔΟΕ να ζητήσει δημόσια συγνώμη… Ελλάδα δεν υπήρξε στην αρχαιότητα





Αύγουστος 12, 2016.




«Το Σκοπιανό διεθνές κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Σκοπιανών, απαιτούν επείγουσα και άμεση δημόσια συγνώμη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την κατάφωρη περιφρόνηση προς την «Ψευδο-Μακεδονία» και τους αθλητές της», γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.







 

«Το Ολυμπιακό πνεύμα λέει ότι ο αθλητισμός είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα, όπως και η χρήση του ονόματός σου. Αναλογισθείτε ότι για ακόμη μία φορά οι Σκοπιανοί αθλητές αναγκάστηκαν να παρελάσουν στο τελετουργικό της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με την αλφαβητική σειρά στο γράμμα ‘F’ από το ακρωνύμιο ‘FYROM’.




Στο Ρίο παρουσιάζεται  η χώρα μας, με το γράμμα «Ε» (από ex), στο Σότσι με το γράμμα «Β» (από τη ρωσική λέξη БЫВШИЙ- Πρώην) και στον αγγλόφωνο κόσμο με το γράμμα «F».

 Κάθε γράμμα, δηλαδή, εκτός από το «Μ» και αυτό έγινε σήμα κατατεθέν από τη ΔΟΕ.

Η ανάγνωση της χώρας μας ως «πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία» αντανακλά το βαθμό με τον οποίο πιέζεται η ΔΟΕ από την ελληνική πλευρά και σε αυτό αντιδρούν οι Σκοπιανές οργανώσεις του Καναδά, των ΗΠΑ  και της Αυστραλίας.




Για αυτές τις οργανώσεις, η ΔΟΕ υπέκυψε στην ελληνική πίεση και στον αλφαβητικό κατάλογο στην επίσημη ιστοσελίδα του ‘Ρίο 2016’ η «Ψευδο-Μακεδονία» από το «Μ» που αντιστοιχεί στο ‘MKD’, μετακόμισε σε άλλο γράμμα, στο ‘Τ’ από το «The Former Yugoslav Republic of Macedonia»




«Η απλή χρήση της «Ψευδο Μακεδονίας» ή της «Δημοκρατίας της Ψευδομακεδονίας» δεν έχει εγκριθεί από τη ΔΟΕ. Δεν επιδιώκουμε μόνο τη δικαίωση αλλά και τη δημόσια συγνώμη από τη ΔΟΕ και να απεγκλωβισθεί από τη στάση της γιατί η χώρα μας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα «Ψευδο-Μακεδονία» στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί έτσι γίνεται προσπάθεια για εξάλειψη της ύπαρξης της «Ψευδο-Μακεδονίας» και των «Ψευδο-Μακεδόνων».



Και: 



«Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) πρέπει να σταματήσει να χαϊδεύει την Ελλάδα.

Η Ελλάδα, ως χώρα θεωρείται η γενέτειρα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ποτέ, όμως, δεν υπήρξε ως κρατική οντότητα ή ιδέα (ως Ελλάδα) την αρχαία εποχή. Το σύγχρονο ελληνικό κράτος ιδρύθηκε το 1830.



Η ΔΟΕ ας δείξει στον κόσμο ότι δεν θα ανέχεται τις ενστάσεις της Ελλάδας, αποδεχόμενη το όνομα της «Ψευδο-Μακεδονίας» και την ύπαρξη των «Ψευδομακεδόνων».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr