Ο Αυστριακός Καγκελάριος επιμένει για αναστολή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία




Αύγουστος 10, 2016.


Ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Κερν,  δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.




Παρά την αντίθεση άποψη στην πρότασής του από  τους ανώτερες ηγέτες της ΕΕ, δεν παύει να ψάχνει υποστηρικτές της θέσης του.



Η αρχική πρόταση του Κρίστιαν Κερν, να τερματισθούν οι διαπραγματεύσεις, στις αρχές αυτού του μήνα, απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουγκέρ, τη Γερμανία αλλά και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους χωρών μελών της ΕΕ.



Ο Κερν δήλωσε την Τετάρτη, 10 Αυγούστου, ότι η ΕΕ «δεν μπορεί να δεχθεί κάποιον που δεν τιμά τα δημοκρατικά πρότυπα».



 Η Τουρκία επέκρινε έντονα τις απόψεις του αυστριακού ηγέτη.
Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων  της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι η Άγκυρα θα αναστείλει τις υποχρεώσεις της που προβλέπονται με τη συμφωνία της μετανάστευσης με την ΕΕ, εάν οι Βρυξέλλες δεν προχωρήσουν στην κατάργηση των προϋποθέσεων για βίζα στους Τούρκους πολίτες.


Ο Τσελίκ, τόνισε ότι εάν η Άγκυρα τροποποιήσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο, όπως απαιτεί η ΕΕ,  τότε θα ενετίθετο σε κίνδυνο η ασφάλεια της στην Ευρώπη.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr