«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Κούρδων…



…και του Στρατού της Συρίας»-  Η Ρωσία ενδέχεται να αλλάξει στάση



Αύγουστος 23, 2016.


«Οι αναίτιες συγκρούσεις στην πόλη Αλ Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, έγιναν από τους Κούρδους- προκαλώντας το στρατό της Συρίας, με την συγκατάθεση των Αμερικανών», δήλωσε ο πολιτικός εμπειρογνώμονας, επικεφαλής του γραφείου Τύπου  του συριακού Χριστιανικού Πατριωτικού Κινήματος «Σουρία αλ Ούμ», Τζορτζ Μάλκουν.




Την Πέμπτη, ο ευρωπαϊκός εκπρόσωπος του κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης, Ιμπραήμ Ιμπραήμ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Σπούτνικ ότι η πολεμική αεροπορία της Συρίας, χτυπά τις κουρδικές θέσεις στην Αλ Χασάκα προκαλώντας θανάτους στον άμαχο πληθυσμό.



Πολεμικά αεροσκάφη της συριακής κυβέρνησης για πρώτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια προέβησαν σε αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους, όπως η Αλ Χασάκα.



«Οι Αμερικανοί πιέζουν τους έμπιστούς τους (Κούρδους), ανεξάρτητα από τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στην Χασάκα. Επιδιώκουν να εκτονωθεί η πίεση (από το στρατό εναντίον των μαχητών) στο Χαλέπι», δήλωσε από το τηλέφωνο ο Μάλκουν στο Ria Novosti.



Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα,  η διοίκηση του συριακού στρατού ήταν έτοιμη σε τέτοιες προκλήσεις, που δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά.



«Οι Κούρδοι θεωρούν ότι ο στρατός, όπως πάντα, θα απαντήσει στις προκλήσεις τους, ώστε να πάρουν ότι θέλουν, αλλά το αεροσκάφος βομβάρδισε έξι θέσεις τους», είπε ο εμπειρογνώμονας, υπονοώντας ότι δεν περίμεναν αεροπορική επίθεση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Χριστιανικού Πατριωτικού Κινήματος, η μεγαλύτερη απειλή είναι για τον χριστιανικό πληθυσμό στην Αλ Χασάκα,  και η κύρια σύγκρουση θα γίνει στην καρδιά της πόλης, όπου ζει η πλειονότητα των Χριστιανών.



Ο εμπειρογνώμονας σημειώνει ότι μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Αλ Χασάκα, ίσως, η Μόσχα, ζητήσει από τους Κούρδους να αποφασίσουν με ποιον πρόκειται να πολεμήσουν. Ο ίδιος θα τονίσει ότι εάν οι Κούρδοι επιλέξουν την φιλο-αμερικανική συμπεριφορά, η Ρωσία θα επιλέξει μια διαφορετική στρατηγική μαζί τους.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Κούρδοι προσπάθησαν να καταλάβουν την πόλη Αλ Χασάκα με επιθέσεις κατά του συριακού στρατού, εμποδίζοντας τον να εισέλθει στην πόλη.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr