Σερβικές στρατιωτικές δυνάμεις έκλεισαν τις διόδους με το Κοσσυφοπέδιο





Αύγουστος 8, 2016.

«Μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας, αναπτύχθηκαν στα σύνορα  με το Κοσσυφοπέδιο και έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή Καραντάκου στο Πρέσεβο», σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.




Πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και σήμερα έχουν έρθει στην περιοχή της νότιας Σερβίας, μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις για τον έλεγχο των περιοχών Ντομπροσίν και Κόνκουλ του Κοσσυφοπεδίου.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  οι χωρικοί έχουν φοβηθεί  και είναι πανικοβλημένοι από την τεράστια στρατιωτική παρουσία και της σερβικής χωροφυλακής,  στους αλβανικούς μειονοτικούς οικισμούς.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στο Πρέσεβο ήταν κάτι λιγότερο από διακόσιους μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.



Ένας μικρός αριθμός μεταναστών το κέντρο Ταμπανόφτσε των Σκοπίων,  πέρασε τα σερβικά σύνορα και βρίσκεται στη νότια περιοχή της Σερβίας.



Πληροφορίες αναφέρουν, ακόμη,  ότι σύμφωνα με άμεση διαταγή της κυβέρνησης της Σερβίας, κοινές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας αναπτύσσονται στην περιοχή Ντομπροσίν για να επιβλέπουν την κατάσταση  στις διόδους με το Κοσσυφοπέδιο, λόγω μετακίνησης μεγάλου αριθμού μεταναστών.



Διάφορα τοπικά κυκλώματα προτρέπουν τους μετανάστες, έναντι αμοιβής, να περάσουν στην Σερβία για να κατευθυνθούν στην Ευρώπη για μια καλύτερη ζωή.



Πρόσφατα υπήρξε μια μετακίνηση μεταναστών από τα Σκόπια προς το κέντρο υποδοχής στο Πρέσεβο, όπου 236 μετανάστες πέρασαν στο σερβικό έδαφος, όπως σημειώνεται.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr