Σχόλιο ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τις αμερικανικές επιθέσεις στη Λιβύη




Αύγουστος 2, 2016.

Μόσχα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε τη βομβιστική επίθεση της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ στη Λιβύη, στην επίσημη ιστοσελίδα του.




Σημειώνεται ότι αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη την 1η Αυγούστου άρχισαν σειρά μαζικών αεροπορικών επιδρομών στη Λιβύη και συγκεκριμένα στη Σύρτη.



Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Ρωσία ήταν ανέκαθεν υπέρ της αποφασιστικής δράσης για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων, όπως είναι το ‘ισλαμικό κράτος’, μια δράση που πρέπει να καθοδηγείται από τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.



«Είναι σημαντικό να εξετασθεί η δημιουργία κοινών επιχειρήσεων με όλες τις χώρες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», τονίζεται, επαναφέροντας το αίτημα για κοινό μέτωπο κατά των τρομοκρατών.



Η δήλωση του υπουργείου επισημαίνει ακόμη,  ότι η έκκληση όλων των πολιτικών δυνάμεων της Λιβύης για αντιμετώπιση των τρομοκρατών,  δείχνει τη σοφία στην υπερνίκηση των εσωτερικών διαφορών τους και την ενοποίηση των προσπαθειών τους  στην επίλυση της κρίσης στη χώρα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr