Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

Εδραιώνεται η στρατιωτική συνεργασία Ιράν- Ρωσίας
Αύγουστος 21, 2016.

Η Τεχεράνη και η Μόσχα προτίθενται να συμφωνήσουν σε μια πιο ενεργή στρατιωτική συνεργασία, τόσο στην Κασπία Θάλασσα, όσο και σε μια κοινή βάση στη Συρία.
Αυτό ανακοίνωσε ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Χοσεΐν Ντεχγκάν, όπως δημοσιεύει  ρωσική επιχειρηματική εφημερίδα.


Σύμφωνα με τον Ιρανό υπουργό η παραχώρηση της αεροπορικής βάσης στην πόλη Χαμαντάν έγινε κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ «στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεργασίας στον αγώνα κατά των τρομοκρατών».Σύμφωνα με τους ειδικούς η ρωσο-ιρανική συνεργασία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας μπορεί να επεκταθεί αισθητά σε κοινές πολεμικές επιχειρήσεις στις θάλασσες της Κασπίας και της Μεσογείου.Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μιας κοινής ρωσο-ιρανικής (ναυτικής) βάσης στη Συρία.
Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, τόνισε ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει εκ νέου την αεροπορική βάση στην Χαμαντάν όταν θεωρηθεί απαραίτητο από τη Μόσχα.Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ότι το Ιράν και η Ρωσία ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού στη Συρία και δείχνουν στους Αμερικανούς ότι οι ενέργειες τους είναι σύμφωνα με αποφάσεις της κυβέρνησης της Δαμασκού.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: