Ισραήλ: Υπερ-Ορθόδοξοι Εβραίοι ζητούν την καταδίκη του Σιωνισμού




Αύγουστος 6, 2016.

Ιερουσαλήμ.


Δεκάδες υπερ-ορθόδοξοι Εβραίοι από την «Νετουρέι –Κάρτα» [ Φύλακες της Πόλεως], το βράδυ της 4ης Αυγούστου διοργάνωσαν αντι-σιωνιστική διαδήλωση στη γειτονιά Μέα Σεάριμ της Ιερουσαλήμ.




Οι διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και φώναζαν συνθήματα καταδικάζοντας τον Σιωνισμό, που σύμφωνα με τους διαδηλωτές δεν έχει τίποτε να κάνει με τις αρχές του Ιουδαϊσμού.



Τα μέλη της «Νετουρέι» βγήκαν στους δρόμους την παραμονή της πρώτης ημέρας του εβραϊκού μήνα Αβ.



Αυτός ο  μήνας χαρακτηρίζεται ως «μήνας πένθους» για τους Εβραίους γιατί σχετίζεται με την ημέρα της καταστροφής του πρώτου και του δεύτερου Ναού (στις 9 Αβ).



Σύμφωνα με τους υπερ-ορθόδοξους Εβραίους η ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ είναι ένα σιωνιστικό δημιούργημα και μπορεί να φέρει τον εβραϊκό λαό σε μια νέα καταστροφή συγκρίσιμη με το μέγεθος της καταστροφής του Ναού.



Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ στα εβραϊκά, αγγλικά και αραβικά που έγραφαν:



«Ο Παντοδύναμος θα καταστρέψει την αμαρτωλή πολιτεία»,  «Ο Σιωνισμός είναι καταστροφή για τον εβραϊκό λαό»,  «Οι Εβραίοι δεν  είναι Σιωνιστές», «Το νόημα της ύπαρξης του σιωνιστικού κράτους- αγώνας με την Τορά».



Σημειώνεται ότι – γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα- η κοινότητα «Νετουρέι- Κάρτα» εμφανίσθηκε το 1935, έχει σήμερα περίπου 5.000 μέλη, που συγκεντρώνονται κυρίως στην Ιερουσαλήμ, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.



Τα μέλη της κοινότητας αυτής των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων, δεν είναι μόνο ηθικοί αντίπαλοι του Σιωνισμού, αλλά και αυτής της ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ. Διακηρύττουν την αδυναμία της εβραϊκής κυριαρχίας επί του ομόσπονδου κράτους του Ισραήλ πριν από την έλευση του Μεσσία.
Κατά συνέπεια, η ύπαρξη του Ισραήλ και του Σιωνισμού, κατά την γνώμη τους βρίσκεται σε αντίθεση με την Τορά.



Η εξόντωση των Εβραίων, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής τους, κατά την άποψή τους, είναι το «αποτέλεσμα των Σιωνιστών» και ότι «ο εβραϊκός λαός θα τιμωρηθεί για τις αμαρτίες του, από τον Σιωνισμό».




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr