Αλβανός πολιτικός ζητά από τον Ιταλό πρέσβη αεροφωτογραφίες χασισοπεριοχών




Αύγουστος 17, 2016.

Τίρανα.

 Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας στο Κοινοβούλιο, Φλαμούρ Νόκα,  απέστειλε επιστολή στον Ιταλό πρέσβη στην Αλβανία, Αλμπέρτο Κουτίλο,  προκειμένου  η επιτροπή να λάβει γνώση της έκθεσης  για την εναέρια καταγραφή αλβανικών περιοχών που καλλιεργούνται φυτά από τα οποία παράγονται ναρκωτικές ουσίες.




Ο Φλαμούρ Νόκα, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών επί κυβέρνησης Σαλί Μπερίσα,  πιστεύει ότι  αποκρύβονται τα στοιχεία της παρακολούθησης τόσο από το έδαφος όσο και από τον αέρα, κατόπιν παρέμβασης της κυβέρνησης Έντι Ράμα,  ενώ όπως επισημαίνει  αυτά είναι μέρος της δημόσιας ασφάλειας και αρμοδιότητα έχει σε αυτά η εθνική επιτροπή ασφάλειας, η οποία πρέπει να ενημερώνεται από τα δεδομένα της παρακολούθησης.



Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση από αεροσκάφη του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών,  ήταν αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων Ιταλίας και Αλβανίας από το 2011,  για τον έλεγχο  και εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών  στην αλβανική επικράτεια.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr