Μυστική επίσκεψη εκπροσώπου της τουρκικής MIT στη Δαμασκό




Βοηθός του Χακάν Φιντάν (φωτό) επισκέφθηκε κρυφά τη Δαμασκό


Αύγουστος 22, 2016.


Βοηθός του επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MIT) Χακάν Φιντάν, επισκέφθηκε κρυφά τη Δαμασκό για να συζητήσει με την συριακή κυβέρνηση το κουρδικό ζήτημα, σύμφωνα με αναφορά της εφημερίδας του Λιβάνου «Ας Σαφίρ», που επικαλείται δικές της πηγές.




Η αναφορά γίνεται από το πρακτορείο «salamnews» του Αζερμπαϊτζάν που σημειώνει ότι ο βοηθός του Φιντάν, του οποίου το όνομα δεν δημοσιοποιείται, έφθασε στη συριακή πρωτεύουσα, Δαμασκό, την Κυριακή.



Οι πηγές αναφέρουν ότι εκεί συναντήθηκε με ‘υψηλούς αξιωματούχους’ των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας και συζήτησαν την κατάσταση στο βορρά, όπου οι Κούρδοι νωρίτερα φέτος κήρυξαν δική τους ομοσπονδιακή περιφέρεια.



«Η συζήτηση που έγινε αφορούσε την ομοσπονδοποίηση των Κούρδων και Τούρκοι και Σύριοι για πρώτη φορά μετά το 2011 συζήτησαν μέσω των μυστικών καναλιών το ζήτημα», αναφέρει το δημοσίευμα του Λιβάνου.



Νωρίτερα, στη συριακή πόλη Αλ Χασάκα, κουρδικά στρατεύματα συγκρούσθηκαν με το συριακό στρατό.



Την Κυριακή αναφέρθηκε ότι με μεσολάβηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα μέρη κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε εκεχειρία,  αλλά σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana,  οι Κούρδοι παραβίασαν, ήδη, την εκεχειρία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr