Το Ισραήλ έχει 200 ατομικές βόμβες που στοχεύουν το Ιράν




Σεπτέμβριος 18, 2016.

Ο πρώην Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Κόλιν Πάουελ (Colin Powell ) του οποίου τα emails έχουν υποκλαπεί, είχε γράψει- αναφερόμενος στην ενίσχυση του Ισραήλ - ότι διαθέτει 200 πυρηνικές κεφαλές, μια εκτίμηση με βάση δημόσιες αναφορές, χωρίς όμως  να γίνεται επίκληση αμερικανικών πηγών.




Ο συνταξιούχος σήμερα 79χρονος Πάουελ, είχε υπηρετήσει ως σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας στο Λευκό Οίκο και υπήρξε Διοικητής των Μεικτών Αρχηγών (Γενικό Επιτελείο), δήλωσε μέσω εκπροσώπου, ότι οι εκτιμήσεις βασίσθηκαν σε δημόσιες αναφορές και ότι δεν ενημερώθηκε ή έλαβε καμία έκθεση από αμερικανικές πηγές σχετικά με την ύπαρξη ή το μέγεθος των ισραηλινών δυνατοτήτων.



Η δήλωση τονίζει ότι το προϊόν υποκλοπής του  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του έγινε  δέκα χρόνια μετά που ο Πάουελ άφησε την κυβέρνηση και δεν είχε λάβει ενημερωμένες εκθέσεις για αυτά τα διαβαθμισμένα θέματα.



Τον Μάρτιο του 2015, σε μια ανταλλαγή σχολίων στο προσωπικό του ταχυδρομείο με λογιαριασμό gmail, ο Πάουελ είχε γράψει ότι το Ιράν γνωρίζει ότι το Ισραήλ διαθέτει 200 πυρηνικές κεφαλές και όλα οι πύραυλοι στοχεύουν την Τεχεράνη και συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν χιλιάδες τέτοιες κεφαλές.



Ο Πάουελ αναφερόταν στην ομιλία του πρωθυπουργού Νετανιάχου στο Κογκρέσο (Μάρτιος 2015) που πήγε στην Ουάσιγκτον για να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση Ομπάμα προκειμένου το Ιράν να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr