Ακτιβιστές: Από τις τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία σκοτώθηκαν 24 άμαχοι




Σεπτέμβριος 15, 2016.

Δεκάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο τμήμα της Συρία κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης  κατά των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που υποστηρίζονται από τους Αμερικανούς, αναφέρει μια νέα έκθεση της οργάνωσης  ‘Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων’- «Human Rights Watch».




Το Παρατηρητήριο κατηγόρησε την Άγκυρα ότι βομβαρδίζει ανεξέλεγκτα στο συριακό έδαφος χωρίς να προβαίνει σε επιλογή του στόχου, με αποτέλεσμα να θανατώνονται άμαχοι πολίτες.



Οι ακτιβιστές είχαν δηλώσει  ότι στις αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας στις 28 Αυγούστου, όταν ήταν το αρχικό στάδιο της τουρκικής εισβολής στη Συρία, σκοτώθηκαν  άμαχοι. Τότε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παραπληροφόρησαν και ανέφεραν ότι «σκοτώθηκαν 25 τρομοκράτες».



Η Τουρκία αρνήθηκε τις εκθέσεις του Παρατηρητηρίου και ισχυρίσθηκε ότι τα στοιχεία  που δημοσιεύει «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».



Το Παρατηρητήριο σημειώνει ότι «σύμφωνα με τους κατοίκους τα τουρκικά αεροσκάφη έπληξαν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μόλις αποβιβάσθηκαν από στρατιωτικά οχήματα, μέσα σε κατοικημένη περιοχή, στην οποία δεκάδες άμαχοι είχαν βρει καταφύγιο από τις μάχες που διεξάγονταν στην περιοχή».



»Στη συνέχεια άρχισε ο τουρκικός βομβαρδισμός που οδήγησε σε πρόσθετες απώλειες. Η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στο χωριό Σαράισατ, περίπου 12 χιλιόμετρα νότια από την Τζαράμπλους, η οποία είχε καταληφθεί από αντάρτες  προσκείμενους στην Άγκυρα, από τις 24 Αυγούστου».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr