Η Γερμανία ενέκρινε δαπάνη € 58 εκατομμυρίων για την τουρκική βάση Ιντσιρλίκ




Είναι προφανές ότι ξεπεράσθηκε το πρόβλημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων

Σεπτέμβριος 6, 2016.

 Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, ενέκρινε, τελικά, επένδυση ύψους € 58 εκατομμυρίων για την βάση της πολεμικής αεροπορίας Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, όπου εκεί στεγάζονται, ήδη, τα αεροσκάφη της που επιχειρούν στο πλαίσιο του αμερικανικού Συνασπισμού κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία. Σημειώνεται ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν αρχίσει από την άνοιξη.




Η απόφαση αυτή της Γερμανίας αναφέρεται από το περιοδικό Der Spiegel. Πρόκειται για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων ( κυρίως στέγαστρου καθώς διοικητηρίου και κοιτώνων) για τους Γερμανούς στρατιώτες που θα υπηρετούν στην τουρκική αεροπορική βάση.



Το θέμα είχε κολλήσει μετά την αναγνώριση από τη γερμανική βουλή τη Γενοκτονία των Αρμενίων και την αντίδραση της Άγκυρας που ζητούσε να ακυρώσει την αναγνώριση αυτή.



Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένεται «θετική είδης» για το θέμα μετά την συνάντηση που είχε τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη σύνοδο κορυφής των G-20 στην Κίνα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr