Τουρκία: Χιλιάδες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί εκδιώχθηκαν από το στρατό




Σεπτέμβριος 10, 2016.


Ένας μεγάλος αριθμός στρατηγών και ναυάρχων που φέρονταν να έχουν σχέση με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα οδηγήθηκαν σε αποστρατεία.




Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των ανώτατων αξιωματικών από τους 358 έχει μειωθεί τώρα στους 206, αυτό δηλώνει ότι 152 ανώτατοι αξιωματικού του στρατού ξηράς, αεροπορίας και του ναυτικού κρίθηκαν αρνητικά και οδηγήθηκαν στην αποστρατεία.



Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί το Ιούλιο, στον στρατό Ξηράς, Ναυτικό και Αεροπορία υπηρετούσαν 39. 287 αξιωματικοί συνολικά.



Μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος έγιναν  κρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με αποτέλεσμα να καταγράφονται τώρα 29946, αυτό σημαίνει ότι 9441 εκδιώχθηκαν ή αποστρατεύθηκαν.



Ο αριθμός των υπαξιωματικών ανέρχονταν πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στους 96.391 ενώ τώρα αριθμούνται σε 67.646, δηλαδή αυτοί που εκδιώχθηκαν ανέρχονται στους 28.745.


Στους 15.888 ανέρχονταν οι πολίτες εμπειρογνώμονες και τεχνικοί που απασχολούνταν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, τώρα αυτοί αριθμούνται σε 13.216.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr