Τσαβούσογλου στον Αμερικανό πρέσβη: «Δεν είσαι ο κυβερνήτης της Τουρκίας!»




Σεπτέμβριος 13, 2016.


Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα κατέκρινε την απόφαση  της κυβέρνησης  της Τουρκίας να διορίσει διαχειριστές σε 28 δήμους στη χώρα, αφαιρώντας από τη θέση τους εκλεγέντες, λόγω κουρδικής καταγωγής. 




Άμεση ήταν η απάντηση του Τούρκου  υπουργού Εξωτερικών που απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρέσβη είπε χαρακτηριστικά: «Συγνώμη, δεν είστε το αφεντικό της Τουρκίας».



Συγκεκριμένα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος στις επικρίσεις της αμερικανικής πλευράς τόνισε: 


«Είστε πρέσβης στη χώρα αυτή δεν είστε ο κυβερνήτης της. Η πρεσβεία πρέπει να ακολουθήσει  τους τύπους που καθορίζει η σύμβαση της Βιέννης για τους διπλωμάτες. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να προβαίνει σε πράξεις ως κυβερνήτης στην Τουρκία», είπε.



Ο ίδιος υπεραμύνθηκε την απόφαση για το διορισμό Διαχειριστών σε δήμους που έχουν Κούρδο επικεφαλής.



«Καταπολεμούμε την τρομοκρατία. Αν ένα άτομο έχει εκλεγεί δήμαρχος, η μέλος του κοινοβουλίου, η μέλος του Συμβουλίου, που μπορεί να είναι  απλό  (μέλος) ή πρόεδρος, εάν υποστηρίζει την τρομοκρατία, τότε το πρόσωπο αυτό δεν έχει το απαράβατο. Μπορεί να καθαιρεθεί εάν δεν εξυπηρετεί το έθνος και την πατρίδα και εξυπηρετεί τους τρομοκράτες» , πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.



Επανερχόμενος στο θέμα των ΗΠΑ, τόνισε ότι στη χώρα αυτή υπάρχει έντονο το ρατσιστικό πρόβλημα ως προς το χρώμα του δέρματος (λευκών και νέγρων) και ότι ο ρατσισμός στις ΗΠΑ αυξάνεται συνεχώς με την αστυνομική βία.



«Σήμερα η Τουρκία δεν είναι χώρα δεύτερης κατηγορίας. Εάν θέλετε να έχετε σχέσεις με την Τουρκία, πρέπει να την δείτε ως ισότιμο εταίρο», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου απευθυνόμενος στην Αμερικανό πρέσβη, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα στην τουρκική γλώσσα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr