Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Τσαβούσογλου στον Αμερικανό πρέσβη: «Δεν είσαι ο κυβερνήτης της Τουρκίας!»
Σεπτέμβριος 13, 2016.


Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα κατέκρινε την απόφαση  της κυβέρνησης  της Τουρκίας να διορίσει διαχειριστές σε 28 δήμους στη χώρα, αφαιρώντας από τη θέση τους εκλεγέντες, λόγω κουρδικής καταγωγής. 
Άμεση ήταν η απάντηση του Τούρκου  υπουργού Εξωτερικών που απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρέσβη είπε χαρακτηριστικά: «Συγνώμη, δεν είστε το αφεντικό της Τουρκίας».Συγκεκριμένα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος στις επικρίσεις της αμερικανικής πλευράς τόνισε: 


«Είστε πρέσβης στη χώρα αυτή δεν είστε ο κυβερνήτης της. Η πρεσβεία πρέπει να ακολουθήσει  τους τύπους που καθορίζει η σύμβαση της Βιέννης για τους διπλωμάτες. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να προβαίνει σε πράξεις ως κυβερνήτης στην Τουρκία», είπε.Ο ίδιος υπεραμύνθηκε την απόφαση για το διορισμό Διαχειριστών σε δήμους που έχουν Κούρδο επικεφαλής.«Καταπολεμούμε την τρομοκρατία. Αν ένα άτομο έχει εκλεγεί δήμαρχος, η μέλος του κοινοβουλίου, η μέλος του Συμβουλίου, που μπορεί να είναι  απλό  (μέλος) ή πρόεδρος, εάν υποστηρίζει την τρομοκρατία, τότε το πρόσωπο αυτό δεν έχει το απαράβατο. Μπορεί να καθαιρεθεί εάν δεν εξυπηρετεί το έθνος και την πατρίδα και εξυπηρετεί τους τρομοκράτες» , πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.Επανερχόμενος στο θέμα των ΗΠΑ, τόνισε ότι στη χώρα αυτή υπάρχει έντονο το ρατσιστικό πρόβλημα ως προς το χρώμα του δέρματος (λευκών και νέγρων) και ότι ο ρατσισμός στις ΗΠΑ αυξάνεται συνεχώς με την αστυνομική βία.«Σήμερα η Τουρκία δεν είναι χώρα δεύτερης κατηγορίας. Εάν θέλετε να έχετε σχέσεις με την Τουρκία, πρέπει να την δείτε ως ισότιμο εταίρο», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου απευθυνόμενος στην Αμερικανό πρέσβη, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα στην τουρκική γλώσσα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: