Ο ‘Ελεύθερος Συριακός Στρατός’ αρνήθηκε να βοηθήσει τους Αμερικανούς στη Συρία




Σεπτέμβριος 17, 2016.

Οι επικεφαλής της ομάδας «Αχράρ αλ Σαρκίγια», που είναι τμήμα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει την άρνησή του να συνεργασθεί με τις αμερικανικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα του Χαλεπίου.




Σύμφωνα με τους εξτρεμιστές, οι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός δεν πρόκειται να πολεμήσει μαζί με τον αμερικανικό στρατό, λόγω της υποστήριξής του προς τους Κούρδους αυτονομιστές στη βόρεια Συρία.



Οι τρομοκράτες της «Αχράρ αλ Σαρκίγια», ήταν οι υποκινητές σε συγκρούσεις με τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ στην Αλ Ράι. Όλες οι ομάδες των ανταρτών που συμμετέχουν με τους Τούρκους στην στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» είναι εναντίον του ισλαμικού κράτους, που υποστηρίζεται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.



Την ίδια στιγμή, η ισλαμική ομάδα «Τζας αλ Φατάχ» πραγματοποίησε επίθεση στη νότια περιοχή του Χαλεπίου, προσπαθώντας να καταλάβει  τον στρατηγικής σημασίας λόφο Ταλ Ουμ αλ Κάρα.



Οι αντάρτες εισέβαλαν στις θέσεις των δυνάμεων του στρατού της Συρίας με ένα τεράστιο πυροβολικό και βομβάρδισαν  με πυραύλους τη δυτική περίμετρο του λόφου. Στη συνέχει προσπάθησαν να καταλάβουν το ύψωμα αλλά απωθήθηκαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr