Διαδήλωση ακροδεξιών στη Σόφια κατά των μεταναστών




Σεπτέμβριος 16, 2016.

Εκατοντάδες υποστηρικτές των ακροδεξιών κομμάτων  VMRO  και ATAKA, συγκεντρώθηκαν στη βουλγαρική πρωτεύουσα ζητώντας τη μετακίνηση από τη Σόφια των κέντρων φιλοξενίας των μεταναστών-προσφύγων.




Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών “Έξω οι μετανάστες από τη Σόφια”, εν μέσω κλοιού αστυνομικών δυνάμεων καθώς η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για να εξασφαλίσει την τάξη, όπως σημειώνεται.



Οι διαδηλωτές έφεραν βουλγαρικές σημαίες και τραγουδούσαν πατριωτικά τραγούδια.



Ισχυρίζονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι η εγκατάστασή τους σε κατοικημένες περιοχές της Σόφιας ενέχει κινδύνους και έρχονται σε σύγκρουση με τον τοπικό πληθυσμό.



Επιμένουν ότι οι μετανάστες πρέπει να φύγουν από τη βουλγαρική πρωτεύουσα και να μεταφερθούν σε στρατόπεδα περιφραγμένα έξω από την πόλη, αφού προηγουμένως ελεγχθεί η καταγωγή τους ή αν είναι εγκληματίες.



108 εκατομμύρια ευρώ θα λάβει η Βουλγαρία 

 


Η ίδια πηγή, σε άλλο άρθρο της αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε στη Βουλγαρία €108 εκατομμύρια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος.



«Αυτό έγινε σαφές μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής στην Μπρατισλάβα. Η Βουλγαρία δεν έχει μείνει μόνη της, ήταν το μήνυμα από τις Βρυξέλλες», όπως σημειώνεται.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr