Βαλκανικές ειδησούλες





Χρηματοδότηση σε Ρουμάνους μετανάστες που επιστρέφουν στην πατρίδα

Σεπτέμβριος 2, 2016.

Βουκουρέστι.

Οι Ρουμάνοι που ζουν στο εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα θα λάβουν επιχορήγηση 



ύψους μέχρι 50 χιλιάδων ευρώ για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, σύμφωνα με σχεδιασμό κυβερνητικού προγράμματος που η δημόσια διαβούλευση του θα ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως γράφει το πρακτορείο Agerpres.


Βουλγαρία: Μποτιλιάρισμα στα σύνορα με την Ελλάδα!

Σεπτέμβριος 2, 2016.

Σόφια.

Αναμενόμενο ήταν το μπλοκάρισμα των αυτοκινήτων προς την Ελλάδα, λόγω της εξόδου των Βουλγάρων για το Σαββατοκύριακο.

Στήλες εκατοντάδων μέτρων σχηματίσθηκαν στα συνοριακά σημεία της Βουλγαρίας προς την Ελλάδα: στα Κούλατα- Προμαχώνα και  Μακάζα- Νυμφαία.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το ίδιο συνέβη και σε άλλα  σημεία διέλευσης για την Ελλάδα: Ζλάτογκραντ- Θέρμες, Ίλιντεν – Εξοχή, Ιβαίλογκραντ-Κυπρίνος και Καπετάν Πέτκο- Ορμένιο.
Οι Βούλγαροι σπεύδουν να απολαύσουν τα τελευταία Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου στις ελληνικές παραλίες.


Η σλαβο-σκοπιανή κοινότητα στην Αλβανία  ζητά την ίδρυση σλαβικών δήμων

Σεπτέμβριος 2, 2016

Σκόπια.

Ο σλαβικός σύλλογος  των Τιράνων με την ονομασία ‘Ίλιντεν’ και το υποκατάστημά του στην κωμόπολη Γκόλο Μπάρντο   ζητούν από την αλβανική κυβέρνηση να υιοθετήσει ένα νέο νόμο για την μεταρρύθμιση στη Αυτοδιοίκηση προκειμένου να σχηματισθεί ένα δήμος  από το Γκόλο Μπάρντο και τον οικισμό Γκόρα όπου ζει η σλαβική μειονότητα που συγγενεύει με τους Σλάβους των Σκοπίων.



Έντι Ράμα:  Η ηρωίνη και η ‘θυσία’ της γυναίκας 

Σεπτέμβριος 2, 2016

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε συνάντηση με κατοίκους – αγρότες της περιοχής Ζάρες στην Λούσνιε. Την προσοχή τράβηξε ένας κάτοικος που πήρε το μικρόφωνο στο χέρι και εξέφρασε μια καταγγελία προς τον πρωθυπουργό.
 Ο Έντι Ράμα , ενοχλήθηκε αλλά απάντησε χωρίς ενδοιασμούς:
«Συγνώμη, πρέπει να έχετε καλή γυναίκα. Ξέρετε γιατί ρωτάω; Η σύζυγός σας πρέπει να παίρνει ηρωίνη για να σας αντέξει. Έχει κάνει μεγάλες θυσίες για εσάς», είπε.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr