Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Η Αυστρία αρχίζει ‘εντατικά μαθήματα γερμανικής’ στα παιδιά των προσφύγων
Σεπτέμβριος 5, 2016.


Παιδιά των προσφύγων στην Αυστρία που υπολογίζονται σε 14.200 άτομα θα πρέπει να παρακολουθήσουν από το νέο σχολικό έτος εντατικά μαθήματα γερμανικών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας της Αυστρίας μέχρι το τέλος Ιουνίου  έχουν καταγραφεί 14.233, παιδιά προσφύγων ή ασυνόδευτα στην Αυστρία.Το πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Αυστρίας, για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο αυστριακό κράτος ξεκίνησε το φθινόπωρο του περασμένου έτους.
Η χρηματοδότηση αφορά τη γλωσσική κατάρτιση, σημαντικό εργαλείο για την ενσωμάτωση των προσφύγων στην τοπική κοινωνία.Για την ένταξη των παιδιών των προσφύγων, το Υπουργείο Παιδείας, έχει διαθέσει μέχρι στιγμής το ποσό των 143, 75  εκατομμυρίων, εκτός από αυτά που είναι διαθέσιμα για το 2017.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα εντατικά αυτά μαθήματα αφορούν ηλικίες κάτω δέκα ετών, άνω  των δέκα ετών και από 15 έως 21 ετών. Στόχος του κυβερνητικού προγράμματος είναι η εκμάθηση της τοπικής γλώσσας και παράδοσης.


--               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: