Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Φιλιππίνες: Ισλαμική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης
Σεπτέμβριος 3, 2016.

Την ευθύνη για την έκρηξη στην πόλη Νταβόρ των Φιλιππίνων ανέλαβε η τρομοκρατική ισλαμική ομάδα του Αμπού Σαγιάφ. Ο επικεφαλής της ομάδας είχε δηλώσει το 2014 υποταγή στο ‘ισλαμικό κράτος’.
Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε 14, ενώ υπάρχουν 70 τραυματίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press .Εκπρόσωπος της ομάδας αυτής, ο Αμπού Ραμί ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη που έγινε κοντά σε περιοχή που είναι  το Πανεπιστήμιο Ιησουιτών και ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων.Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουρέρτε, που πήγε στο σημείο της έκρηξης, δήλωε ότι στη χώρα θα δεν θα επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, αλλά ο στρατός θα βρίσκεται σε υπηρεσία στα αστικά κέντρα, θα ενισχυθούν οι περιπολίες της αστυνομίας και δημιουργηθούν νέα σημεία ελέγχου.Παρά το γεγονός της ανάληψης της ευθύνης από την τρομοκρατική ομάδα Αμπού Σαγιάφ, ο Ροντρίγκο Ντουρέρτε διέταξε να ερευνηθεί εάν συμμετείχαν στην έκρηξη και άλλοι ύποπτοι, ιδίως από το χώρο της διακίνησης ναρκωτικών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: