Φταίει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιόχανες Χαν;




ΥΠΕΞ: “Ψευδής και αναληθής η δήλωση του ευρωπαίου επιτρόπου

‘Τσάμικο ζήτημα’ δεν υφίσταται, να μας δώσει άμεσα πειστικές εξηγήσεις”

Σεπτέμβριος 29, 2016.


Η ‘Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότηταςστην Αλβανία στη σελίδα της καταχώρησε την ανακοίνωση  του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με απάντηση  του Επιτρόπου  Γιόχανες Χαν, σε ερώτηση Ευρωβουλευτού της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη σχετικά με την Αλβανία.






«Η απάντηση του Επιτρόπου Johannes Hahn σε ερώτηση της Ευρωβουλευτού της ΝΔ κας Μαρίας Σπυράκη σχετικά με την Αλβανία είναι αναληθής και απαράδεκτη.




Ως γνωστόν, τσαμικό ζήτημα δεν υφίσταται και, ως εκ τούτου, ουδέποτε έχει γίνει αποδεκτό ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Αλβανίας.

Ο Επίτροπος Hahn με την ψευδή απάντησή του δείχνει ότι δεν ασκεί το ρόλο και τα καθήκοντά του βάσει της αρχής της αμεροληψίας ώστε να προάγεται το κοινό συμφέρον της Ένωσης, όπως προβλέπεται από το άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισαβόνας.


Ήδη του έχει ζητηθεί, και υποχρεούται βάσει του θεσμικού του ρόλου, να δώσει άμεσα πειστικές εξηγήσεις, ως προς το απαράδεκτο και ψευδές περιεχόμενο της επίμαχης απάντησής του».



Σημ. Βαλκανικού Περισκόπιου: 
Γίνεται κατανοητό ότι η αλβανική προπαγάνδα, η οποία, ως φαίνεται, δεν παρακολουθήθηκε με την προσήκουσα προσοχή­ και δεν υπήρξε άμεση αντίδραση σε κάθε προσπάθεια της να περάσει όχι στο εσωτερικό της Αλβανίας αλλά κυρίως στο εξωτερικό,  μηνύματα τα οποία είναι ανυπόστατα, έχει προχωρήσει και διαβρώσει ακόμη και Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα τα οποία η Ελλάδα τα βλέπει μάλλον ως ανούσια και ίσως  με επικίνδυνη χαλαρότητα.


Ή μήπως ο Αυστριακός  Ευρωπαίος Επίτροπος (φωτό) για την ευρωπαϊκή πολιτική  γειτονίας και διαπραγματεύσεων για τη διεύρυνση, Γιόχανες Χαν, ακολουθεί πολιτική που πιθανόν εκπορεύεται από τη χώρα του; 
 Πρέπει να τρώμε την κάθε προπαγάνδα στη "μάπα" για να φθάσουμε στο σημείο της αντίδρασης;
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr