Ένταση Κούρδων πολιτών και τουρκικών δυνάμεων σε συνοριακό σταθμό με Συρία




Σεπτέμβριος 4, 2016.


Στο συνοριακό σταθμό Μουρσιτπινάρ, στην περιοχή Σουρούτς  της Σανλιούρφα, άρχισε ξανά  η κατασκευή  του τείχους από σκυρόδεμα στα σύνορα με τη Συρία. Εξαιτίας των εργασιών αυτών δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των (Κούρδων) κατοίκων  των εκατέρωθεν  των συνόρων περιοχών.




Ο διοικητής της Σανλιούρφας, Γκουνγκόρ Αζίμ Τούνα,  δήλωσε ότι «οι εντάσεις δημιουργήθηκαν από τις εργασίες κατασκευής του τείχους, γιατί δεν θέλουν να τον συνεχίσουμε».



Σημειώνεται ότι ο μεθοριακός σταθμός Μουρσιτπινάρ, συνδέει την τουρκική επικράτεια με την πόλη  Κομπάνι της Συρίας.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι πολίτες παραπληροφορήθηκαν από το κόμμα των Κούρδων της Συρίας, PYD,  και προέβαλαν αντίσταση για την υλοποίηση του έργου.


Οι Κούρδοι εκατέρωθεν της συνοριογραμμής επιτέθηκαν στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας με  πέτρες προσπαθώντας να αποτρέψουν τη συνέχιση της κατασκευής του τείχους.



Οι αστυνομικές δυνάμεις  χρησιμοποίησαν, σήμερα το πρωί,  δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαμαρτυρόμενους, οι οποίοι θα στερηθούν την ανεξέλεγκτη διέλευση των συνόρων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr