Ο στρατός της Συρίας πολιορκεί το Χαλέπι καθώς παραπαίουν οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας




Σεπτέμβριος 4, 2016.

Τα στρατεύματα της Συρίας ανανέωσαν την Κυριακή την πολιορκία των ανταρτών , οι οποίοι ελέγχουν ορισμένα τμήματα του Χαλεπίου, τη στιγμή που η Ουάσιγκτον και η Μόσχα απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το μέλλον της χώρας αυτής.




Στο μεταξύ οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους αντάρτες της Συρίας έδιωξαν τις ομάδες του ‘ισλαμικού κράτους’ από το τελευταίο τμήμα της Συρίας, στα εδάφη που συνορεύουν με την Τουρκία, σύμφωνα με εντόπια πηγή.



Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, ανέφεραν ότι ο στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν καταλάβει μια περιοχή νότια του Χαλεπίου, αποκόπτοντας το μοναδικό διάδρομο που οδηγεί στις ανατολικές συνοικίες τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες της αντιπολίτευσης.



«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνεργασία με τους συμμάχους τους, απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της ζώνης της στρατιωτικής ακαδημίας, νότια του Χαλεπίου και εκκαθάρισαν την περιοχή από τους υπόλοιπους τρομοκράτες», ανέφερε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή.



Πρόσθεσε ότι ο στρατός έχει «κόψει όλους τους διαδρόμους εφοδιασμού και μεταφοράς των τρομοκρατικών ομάδων από την νότια επαρχία του Χαλεπίου προς τις ανατολικές συνοικίες και την Ραμούσα.



Η πολιορκία αυτή  αποκόπτει συγχρόνως και 250 χιλιάδες ανθρώπων που ζουν στην περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες και θα βρίσκονται για άλλη μια φορά αποκομμένοι από τον έξω κόσμο, αυξάνοντας το φόβο για μια ανθρωπιστική κρίση στο Χαλέπι, όπως σημειώνει το γαλλικό πρακτορείο.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr