Σκόπια: Καθηγητής Πανεπιστημίου- ο Γκρούεφσκι πρέπει να πάει στη φυλακή…



«Κυβερνούσε μια οικογένεια μαφιόζων»



Σεπτέμβριος 7, 2016.


Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λιούμπομιρ Φερτσκόφσκι, εκτίμησε ότι στα Σκόπια δεν υπάρχουν ιδρύματα που δεν ελέγχονται από το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, το VMRO-DPMNE.




Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα στη χώρα πρέπει να ξεκινήσει μια μεγάλη δουλειά με αντικείμενο κυρίως κατά τα 5 με 10 χρόνια,  την εκκαθάριση του VMRO-DPMNE από τους κρατικούς θεσμούς.



«Είναι απαραίτητο να γίνει εκκαθάριση των Γκρουεφσκικών από τα κρατικά ιδρύματα ώστε να λειτουργήσουν ελεύθερα χωρίς πολιτική ποδηγέτηση».



Τα σχόλια αυτά τα έκανε στο ραδιόφωνο της Deutsche Welle στη νοτιοσλαβική γλώσσα κατά την 25η επέτειο της ανακήρυξης του κράτους των Σκοπίων.



Ο Φερτσκόφσκι τόνισε ότι οι συστάσεις των αξιωματούχων των Βρυξελλών για την πορεία της χώρας στην ΕΕ, δεν έχουν καμία σχέση με το έργο του ειδικού εισαγγελέα που ανέλαβε την υπόθεση της διαφθοράς και των υποκλοπών.



Ο ίδιος θα τονίσει ότι η θέση του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και των στενών συνεργατών είναι στη φυλακή και αποκάλεσε το κύκλωμα που κυβερνούσε τη χώρα ως «οικογένεια της Μαφίας».



« Η χώρα μας είναι μικρή. Σε αυτήν υπάρχει μια μικρή πολιτική ελίτ, που θα μπορούσαμε να την πούμε «οικογένεια της μαφίας» που βρισκόταν μέσα στο κόμμα που κυβερνούσε»



Θα προσθέσει ότι οι μαφιόζοι αυτοί της πολιτικής δεν είναι πάνω από 4 με 5 άτομα που απαρτίζουν αυτήν την οικογένεια.


«Ελπίζω  να καταλήξουν στο δικαστήριο και κατόπιν στη φυλακή», θα πει ο καθηγητής μεταξύ άλλων.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr