Γερμανία: Επιστρέφουμε μετανάστες στην Ελλάδα!




Σεπτέμβριος 5, 2016.

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο της επιστροφής προσφύγων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Δουβλίνου, δήλωσε την Κυριακή ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.




Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε στην εφημερίδα «Welt am Sonntag»:  «Έχουμε κάνει πολλά στην Ευρώπη για την βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει στη συνέχεια να ακολουθήσει  και μπορεί να είναι ως αποτέλεσμα, οι πρόσφυγες να σταλούν πίσω στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κανονισμό του Δουβλίνου».



Ο Ντε Μεζιέρ δήλωσε, ωστόσο, ότι τώρα είναι σημαντικό να καταλήξουμε σε μια κοινή ευρωπαϊκή θέση και ότι η Γερμανία δεν θέλει να προβεί σε μονομερείς κινήσεις «Είναι σημαντικό να καταλήξουμε σε μια κοινή ευρωπαϊκή θέση», τόνισε.



Η Γερμανία το περασμένο έτος έλαβε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και σύμφωνα με τον ίδιο έχει κάνει πολλά για τους βοηθήσει, αλλά χρειάζεται και τη βοήθεια των άλλων κρατών- μελών.


Η αλήθεια είναι ότι εδώ και μήνες οι Γερμανία έχει συνειδητοποιήσει ότι οι πρόσφυγες- μετανάστες  δεν έχουν διάθεση να ενσωματωθούν στη γερμανική κοινωνία, συγχρόνως οι αρχές έχουν κατακλεισθεί με  καταγγελίες για κοινωνικά εγκλήματα, κυρίως βιασμοί γυναικών καθώς και άρνηση εργασίας  και  τάση γκετοποίησης τους.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr