Σερβία, Ουγγαρία, Βουλγαρία- Ενιαία στάση σε νέα πολιτική για μετανάστες στην Ευρώπη




Σεπτέμβριος 14, 2016.



«Η μεταναστευτική κρίση δεν είναι μόνο πρόβλημα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά του ότι το πρόβλημα αυτό είναι περισσότερο αισθητό σε αυτήν, εντούτοις μια καθολική λύση δεν μπορεί να ληφθεί από τις Βρυξέλλες. Οι Βρυξέλλες, ωστόσο, πρέπει να βοηθήσουν να συμβιβάσουν τις θέσεις και να εδραιώσουν τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών χωρών για να βρεθεί μια ενιαία λύση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ευρωπαίων».




 Αυτό ήταν το θέμα της συνάντησης-δείπνου εργασίας στην βουλγαρική πόλη Μπουργκάς από τους πρωθυπουργούς της Βουλγαρίας, Ουγγαρίας και Σερβίας- Μπόικο Μπορίσοφ, Βίκτορ Όρμπαν και Αλεξαντάρ Βούτσιτς, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης.



Οι Όρμπαν και Βούτσιτς επισκέφθηκαν τη Βουλγαρία για να ανταλλάξουν απόψεις εν όψει της συνάντησης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών της ΕΕ στην Μπρατισλάβα, στην οποία το μεταναστευτικό θα αποτελέσει βασικό θέμα των συζητήσεων.



«Η Βουλγαρία φέρει μεγάλη ευθύνη, ως εξωτερικό σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά ιστορικών προκλήσεων για την ασφάλεια της Ευρώπης και θα πρέπει να αναζητήσουμε μια κοινή θέση σχετικά με μια νέα πολιτική που θα είναι μακροπρόθεσμη με επαρκή μέτρα για την προστασία μας. Έχουμε αυξήσει τον προστατευτικό εξοπλισμό μας, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα της προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι», δήλωσε ο Μπορίσοφ.



Σήμερα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας θα έχει την ευκαιρία να δει προσωπικά τα μέτρα  για την ασφάλεια των βουλγαρικών χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, τα οποία είναι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.


Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, εξάλλου,  σημείωσε ότι είναι σημαντικά τα αποτελέσματα της διμερούς συνεργασίας ΕΕ- Τουρκίας, για να σταματήσει  η ροή των παράνομων μεταναστών. Έδωσε το παράδειγμα των ενεργών σχέσεων μεταξύ της Βουλγαρίας και των τουρκικών αρχών για τον περιορισμό της μεταναστευτικής πίεσης, καθώς και την αμοιβαία συνδρομή και τις κοινές δράσεις που διεξάγονται με Σερβία, Σκόπια και Ελλάδα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr