Η Δανία αγοράζει πληροφορίες από τα Έγγραφα του Παναμά- για φοροφυγάδες...




Σεπτέμβριος 7, 2016.

Η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε να αγοράσει πληροφορίες από τα Έγγραφα του Παναμά για πιθανούς φοροφυγάδες στη χώρα, δήλωσε σήμερα στην Κοπεγχάγη ο υπουργός Οικονομικών Κάρλστεν Λωρίτσεν.




 «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να πιάσουμε τους φοροφυγάδες που κρύβουν τον πλούτο τους στον Παναμά, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή του φόρου στη Δανία. Δεν είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, αλλά ωστόσο, οι πληροφορίες θα είναι χρήσιμες», επεσήμανε ο Λωρίτσεν.



Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, η κυβέρνηση της Δανίας είναι διατεθειμένη να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την αγορά των πληροφοριών αφού έχει υπόψη της τουλάχιστον 320 περιπτώσεις φοροδιαφυγής και περίπου 500 με 600 κεφαλαιούχοι αποφεύγουν να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο.

Η εφημερίδα "The Guardian" αναφέρει ότι θα πληρώσει η Κοπεγχάγη πάνω από 9 εκατομμύρια δανικές κορώνες -  πάνω από 1,2 εκατ.ευρώ



Η δανική κυβέρνηση έχει λάβει δωρεάν δείγμα δεδομένων πριν αποφασίσει να πληρώσει και περισσότερα στοιχεία.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr