Μήνυμα Βούλγαρου πρωθυπουργού σε Σκόπια για το βουλγαρικό μνημείο




Σεπτέμβριος 26, 2016.


«Τα Σκόπια δεν αποστασιοποιήθηκαν από την πράξη του δημοσιογράφου Μιλένκο Νεντελόφσκι, ο οποίος έσπασε  την ενεπίγραφη μαρμάρινη πλάκα στη μνήμη των πεσόντων Βουλγάρων στρατιωτών στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», σύμφωνα με την βουλγαρική ‘БТВ’.




Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, που βρίσκεται στη Βιέννη, δήλωσε ότι εάν τα Σκόπια δεν λάβουν μέτρα, δεν θα πάρουν βοήθεια από τη Βουλγαρία σε οποιαδήποτε τομέα.



Συγκεκριμένα ο Μπορίσοφ μίλησε τη Βιέννη με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Εμίλ Ντιμιτρίεφ , ο οποίος υποσχέθηκε ότι τα Σκόπια θα αντιδράσουν.



«Αν δεν λάβετε μέτρα σχετικά με τις καταστροφές των βουλγαρικών μνημείων, όπως έγινε η καταστροφή με τη βαριοπούλα, θα υπάρξουν ανεπιθύμητες συνέπειες, όταν θα χρειάζεστε βοήθεια δεν θα λάβετε», προειδοποίησε ο Μπορίσοφ.



Υπενθύμισε ότι πριν από αρκετές ημέρες, η βουλγαρική κυβέρνηση υποστήριξε τη γειτονική χώρα με κεφάλαια για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πλημμυρών.



«Δεν περίμενα κάποια έκκληση, αλλά αμέσως έστειλα τροφές και νερό μετά τις πλημμύρες στα Σκόπια και το Τέτοβο και όλοι οι πολίτες ήταν ικανοποιημένοι. Την Τετάρτη εγκρίθηκε  ποσό  ύψους 300 χιλιάδων λέβα (περίπου 150 χιλιάδες ευρώ) στο πλαίσιο της βοήθειας προς τη χώρα σας. Αυτό είναι που μας αξίζει; Έτσι βελτιώνετε τις σχέσεις σας για να ενταχθείτε στην ΕΕ;», είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr