Διοικητής του ‘Ισλαμικού κράτος’ ήταν Τούρκος των μυστικών υπηρεσιών





Σεπτέμβριος 23, 2016.

Ο επονομαζόμενος ‘Σεχμπά’ που ήταν στις τάξεις του τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’ στη βόρεια  Συρία ήταν τελικά ο Σεμίρ Εξτερίν (φωτό), υπάλληλος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (MİT).




Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο  DİHA η τουρκικές μυστικές υπηρεσίες  είχαν στείλει Τούρκους πράκτορες στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης του Daesh (Ισλαμικό κράτος),  για να οργανώσουν τους τρομοκράτες  με σκοπό τη διενέργεια επιθέσεων  κατά των Κούρδων της Συρίας,  ώστε να αποτραπεί η συγχώνευση των κουρδικών  καντονιών Αφρίν και Κομπάνι και το ενδεχόμενο αυτονομίας τους.



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι άγνωστος αριθμός πρακτόρων των τουρκικών υπηρεσιών έχουν ενταχθεί και στην τρομοκρατική οργάνωση ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα», ασκώντας  δράση  σε περιοχές της Τζαράμπλους και του Κομπάνι.



Τώρα με την εισβολή του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία,  πολλά μέλη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών παρουσιάζονται στις τάξεις του τουρκικού στρατού στη ονομαζόμενη επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», τα οποία δρούσαν σε 13 χωριά νότια του Κομπάνι,  στις τάξεις του Daesh.



Μάλιστα σημειώνεται ότι οι Τούρκοι πράκτορες ειδοποιούνταν από τον τουρκικό στρατό όταν επρόκειτο να γίνει βομβαρδισμός στις  περιοχές τους,   για να απομακρυνθούν από αυτές.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr