Εμβαθύνουν οι σχέσεις Ρωσίας – Σκοπίων- Νέο προξενείο στο Μοναστήρι




Σεπτέμβριος 1, 2016.


Συνεχίζεται η ενίσχυση και η εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο εθνών και «ήταν, είναι και θα είναι αδέλφια», είπε ο επίτιμος πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Μοναστήρι (Μπίτολα), Σεργκέι Σαμσονένκο, προσθέτοντας ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων και οι Ρώσοι είναι ένα ενιαίο έθνος και πρέπει να παραμείνουν ενωμένοι σε κάθε καλό και κακό.




Στις 31 Αυγούστου στη Μπίτολα πραγματοποιήθηκε τελετή έναρξης των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του Επίτιμου Προξενείου της Ρωσίας στο Μοναστήρι.



Μεταξύ των πολλών προσκεκλημένων ήταν  ο πρέσβης της Ρωσίας στα Σκόπια, Όλεγκ Στσέρμπακ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, ο επικεφαλής της Σκοπιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πολιτικοί και εντόπιοι αξιωματούχοι.



Στο χαιρετισμό του,  ο Ρώσος πρέσβης σημείωσε ότι «φέτος έγιναν μεγάλα γεγονότα που συνέδεσαν το έργο των επίτιμων προξένων οι οποίοι παραδοσιακά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμπορίου,  των οικονομικών, πολιτιστικών και ανθρωπιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, συμβάλλοντας στη συνοχή και στην αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των εθνών».


Σημειώνεται ότι τον Μάιο του τρέχοντος έτους άνοιξε επίσημα Επίτιμο Προξενείο στην Οχρίδα.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr