Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεργασία κατά της Τρομοκρατίας από : Σερβία- Σκόπια- Κοσσυφοπέδιο- Αλβανία
Σεπτέμβριος 9, 2016.

Σκόπια.

Στην περιφερειακή διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε  με πρωτοβουλία  της οργάνωσης του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας στα Σκόπια  και της αποστολής Eulex στο Κοσσυφοπέδιο, αποφασίσθηκε  να ενταθεί η συνεργασία και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας των Σκοπίων, Σερβίας, Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.«Η τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα συνιστούν παγκόσμιο πρόβλημα και απειλή. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στη Γαλλία, την Τουρκία και τη Γερμανία, που προκάλεσαν εκατοντάδες θύματα και τεράστιες υλικές ζημιές αντιπροσωπεύουν σαφείς δείκτες ότι το φαινόμενο αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής της EULEX στο Κοσσυφοπέδιο, Όλιβερ Χόφμαν.


Σύμφωνα με τον ίδιο,  για να καταστεί αποτελεσματικότερη η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών υπηρεσιών για την εξεύρεση τρόπων για την ταχύτερη ανταλλαγή πληροφοριών.


Ο αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας Μπεσίρ Ντεάρι, δήλωσε ότι η τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα απειλούν  και επηρεάζουν τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων και υπάρχει ανάγκη θέσπισης αποτελεσματικών μηχανισμών για την ανταλλαγή των δεδομένων.


«Αυτό είναι το πρώτο συνέδριο αυτού του είδους. Η ιδέα είναι ότι κάθε χώρα που συμμετέχει στην πρωτοβουλία, εκ περιτροπής, για την οργάνωση τέτοιων συναντήσεων με διαφορετικά θέματα της συζήτησης», είπε ο Ντεάρι.


Το επόμενο συνέδριο όπου οι τέσσερις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα συζητήσουν θέματα του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί στο Κοσσυφοπέδιο.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: