Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Τα τουρκικά ΜΜΕ δημοσιεύουν την εμβέλεια των πυραύλων της Αρμενίαςφωτό από την στρατιωτική παρέλαση στο Γερεβάν (Αρμενία)


 
Σεπτέμβριος 22, 2016.


Η τουρκική φιλοκυβερνητική πύλη «Dunyabulteni» αναφέρθηκε στην ένταξη στον αρμενικό στρατό του συγκροτήματος των ρωσικών πυραύλων ‘Iskander-M’, που επιδείχθηκαν στη στρατιωτική παρέλαση  στο Γερεβάν στην 25η επέτειο της ανεξαρτησίας της Αρμενίας.
Το τουρκικό δημοσίευμα σημειώνει ότι η εμβέλεια αυτών των ρωσικών πυραύλων θα μπορούσε να φθάσει μέχρι 500 χιλιόμετρα που αποτελούν απειλή για πολλές χώρες και ιδιαίτερα για τη λεγόμενη Ανατολική Ανατολία.Η αρμενική πηγή που γράφει αυτά τονίζει  ότι στον τουρκικό γεωγραφικό όρο «Ανατολική Ανατολία», περιλαμβάνονται ιστορικά αρμενικά εδάφη της Δυτικής Αρμενίας, που αποτελούν μέρος της σύγχρονης Τουρκίας.
Στο χάρτη που παρουσιάζουν οι Τούρκοι- γράφει το αρμενικό δημοσίευμα -  φαίνεται η «ζώνη κινδύνου», όπου ένα δυναμικό χτύπημα από το ‘Ισκαντέρ’ θα μπορούσε να πλήξει.


 Ο χάρτης καλύπτει σχεδόν όλο σύνολο του εδάφους του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας, καθώς και της νότιας Ρωσίας, την Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ και ακόμη και τη Συρία.Αναφορικά με τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, το τούρκικο δημοσίευμα αναφέρει ότι με πρωτοβουλία της Ρωσίας, έλαβαν σχετικά όπλα η Αρμενία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και η Συρία. Το άρθρο τονίζει ότι αυτά τα Sam αποτελούν απειλή για την Τουρκία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: