Η αμερικανική πολεμική αεροπορία διέψευσε δημοσίευμα για άρνηση βοήθειας στην Τουρκία




Σεπτέμβριος 1, 2016.


Η αμερικανική ηγεσία σε συμμαχία με την Τουρκία για την καταπολέμηση του Daesh παρείχε την απαραίτητη υποστήριξη στις τουρκικές δυνάμεις στην επίθεση  κατά της τρομοκρατικής ομάδας στη Συρία και συγκεκριμένα στην Τζεράμπλους, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων Κάιλι Ντόγκερτι την Πέμπτη.




Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε νωρίτερα, όπως σημειώνει το Sputnik,  ότι ο στρατός των ΗΠΑ δεν παρείχε την απαραίτητη αεροπορική υποστήριξη σε εύθετο χρόνο (μια είδηση που δημοσίευσε το Βαλκανικό Περισκόπιο) για τις τουρκικές δυνάμεις αλλά και τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, όταν δέχθηκαν επίθεση από τρομοκράτες του Daesh στις 30 Αυγούστου και πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν ήρθαν (πολύ αργότερα) στην περιοχή αεροσκάφη του αμερικανικού συνασπισμού, ήταν, πλέον,  άχρηστα.



 Οι Αμερικανοί ισχυρίσθηκαν ότι οι αεροπορικές δυνάμεις του συνασπισμού συντονίζονται με τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις αλλά και με τις επίγειες και η όποια καθυστέρηση δεν προήλθε εξαιτίας τους.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr