Τουρκία: Στο Σιρνάκ βρέθηκαν έξι Κούρδοι αυτονομιστές νεκροί σε σπίτι




Το δημοσίευμα παρουσιάζει τα όπλα των Κούρδων μαχητών που βρέθηκαν νεκροί από άγνωστη αιτία στην πόλη Σιρνάκ


Σεπτέμβριος 28, 2016.

Οι σοροί έξι μαχητών του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) βρέθηκαν, χθες,  σε ένα σπίτι στη νοτιοανατολική επαρχία Σιρνάκ της Τουρκία.




Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που δεν θέλησε να δημοσιευτεί το όνομά του, δήλωσε ότι η αστυνομία έκανε έφοδο  σε ένα σπίτι κοντά στο κρατικό νοσοκομείο, όταν έλαβε καταγγελίες για ισχυρή οσμή που προέρχονταν από το εσωτερικό του.



Η τουρκική αστυνομία βρήκε έξι σορούς με 12 Καλάσνικοφ, ένα πολυβόλο, 14 χειροβομβίδες,  εξοπλισμό ελεύθερου σκοπευτή μεγάλων αποστάσεων με νυχτερινή όραση και έγγραφα τα οποία ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση του PKK. Οι σοροί εστάλησαν στο τοπικό κρατικό νοσοκομείο για αυτοψία.



Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK στο Σιρνάκ έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο, παραμένει ακόμη η απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ειδικές δυνάμεις  αναζητούν στην έρημη πόλη εκρηκτικά που πιθανόν άφησαν πίσω τους οι τρομοκράτες.



Το δημοσίευμα της Daily Sabah δεν αναφέρει το λόγο του θανάτου των Κούρδων αυτονομιστών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr