Βουλγαρικά ΜΜΕ: Η ρωσική πρεσβεία ανήρτησε ‘ψεύτικη φωτογραφία’ για «Σοβιετικούς ελευθερωτές» στη Σόφια




Σεπτέμβριος 11, 2016.

Φωτογραφίες, αποτέλεσμα πλαστογράφησης με ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1944, παρουσίασε στη σελίδα της στο Facebook η ρωσική πρεσβεία στη Σόφια, σημειώνουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.




Την ημέρα αυτήν πριν από 72 χρόνια, οι Βούλγαροι κομμουνιστές ήρθαν στην εξουσία με τη βοήθεια του σοβιετικού στρατού, ο οποίος μία ημέρα νωρίτερα είχε εισβάλει στο Βασίλειο της Βουλγαρίας και το είχε υπό κατοχή.



 Η ρωσική πρεσβεία με την επέτειο της 9ης Σεπτεμβρίου, ανήρτησε φωτογραφίες, όπου απεικονίζονται  σοβιετικά τανκς με τους στρατιώτες τους να διασχίζουν τη λεωφόρο « Τσάρος ο Ελευθερωτής» από τα δυτικά προς τα ανατολικά, σχεδόν στη γωνία της πλατείας της «Εθνοσυνέλευσης», τα οποία υποδέχονταν πολίτες και στις δύο πλευρές της λεωφόρου, στην οποία είχαν κρεμασθεί αφίσες έπαινοι για τον Στάλιν και η σοβιετική σημαία.


Με μια πιο προσεκτική ματιά στις εικόνες, φαίνονται φωτομονταρισμένες, αφού προστέθηκαν δύο ακόμη τανκς σε αυτές. Το ίδιο ισχύει και για τους στρατιώτες, καθώς και μέρος των πολιτών που τους υποδέχονταν, όπως σημειώνει το mediapool.bg.


Το δημοσίευμα παραθέτει ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία υπάρχουν όλες οι σχετικές φωτογραφίες της εποχής που φαίνεται το μοντάζ, αφού οι Σοβιετικοί ‘απελευθερωτές’ με τα τανκς ποτέ δεν διέσχισαν αυτήν την λεωφόρο στην αντίθετη κατεύθυνση της κίνησής της.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr