Βούλγαροι Σκοπίων: Πρέπει να σταματήσουμε από τους Ψευδομακεδόνες την παραχάραξη της ιστορίας μας





Σεπτέμβριος 27, 2016.

Ο Μιλένκο Νεντελόφσκι είναι μια θρασεία μαριονέτα και λούμπεν ψευδο-δημοσιογράφος, είναι το τίτλος του βουλγαρικού δημοσιογραφικού κειμένου το οποίο λέει: 




«Το  (σλαβικό) ψευδομακεδονικό κράτος κήρυξε με διοικητική πράξη ως παράνομη την ανέγερση του βουλγαρικού μνημείου στο όρος Καϊμακτσαλάν», όπως σημειώνει ο βουλγαρικός πολιτιστικός σύλλογος Σκοπίων στην ιστοσελίδα του, επισημαίνοντας  «ότι πρόκειται για μια σκανδαλώδη βεβήλωση της βουλγαρικής στρατιωτικής μνήμης».



Ο βουλγαρικός σύλλογος καταδικάζει έντονα τις ενέργειες του δημοσιογράφου Μιλένκο Νεντελόφσκι που έσπασε το μνημείο με βαριά,  τονίζοντας ότι πρόκειται για ακόμη μία πράξη βανδαλισμού.



«Αυτήν τη φορά χρησιμοποιείται ως μαριονέτα  ο λούμπεν ψευδο-δημοσιογράφος Μιλένκο Νεντελόφσκι, ο οποίος είναι φανατικός υποστηρικτής της ιδεολογίας του  Νίκολα Γκρούεφσκι και ονόμασε  την ενέργειά του αυτή ως «πατριωτική πράξη».



Συνεχίζει το δημοσίευμα: 



Η επίδειξη  μίσους είναι ακόμη ισχυρότερη από εκείνη του κομμουνιστικού καθεστώτος του Τίτο και από εκείνην του Λάζαρ Καλισέφσκι, όταν τα βουλγαρικά μνημεία και νεκροταφεία  καταστράφηκαν  στο ομόσπονδο γιουγκοσλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων.



«Εδώ και δεκαετίες οι αρχές της Ψευδομακεδονίας εμποδίζουν και δεν δίνουν άδειες για την αποκατάσταση των καταστραμμένων βουλγαρικών στρατιωτικών μνημείων, κοιμητηρίων και αντικειμένων που ανήκουν στη πολιτιστική κληρονομιά της Βουλγαρίας στο έδαφος της (πρώην γιουγκοσλαβικής)  Ψευδομακεδονίας . Μια τέτοια εσκεμμένη αρνητική στάση κρατούν μόνο έναντι της Βουλγαρίας και του βουλγαρικού λαού,  κυρίως τα  (πολιτικά) απομεινάρια της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας».



Ο βουλγαρικός πολιτιστικός σύλλογος  ζητά από την κυβέρνηση των Σκοπίων, το συντομότερο δυνατόν να ανακαινίσει τα ερειπωμένα βουλγαρικά στρατιωτικά νεκροταφεία και μνημεία από τους Βαλκανικούς Πολέμους και από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, βάσει των διεθνών συμβάσεων καλής γειτονίας.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr