Κουρδικά σχολικά εγχειρίδια εκτυπώθηκαν στην Αρμενία



"τα σχολικά εγχειρίδια εκδίδονται για πρώτη φορά και  αποτελούν ιστορικό γεγονός τόσο για την Αρμενία, όσο και για τους Κούρδους"

Σεπτέμβριος 27, 2016.


Γερεβάν.



Στις κουρδικές  κοινότητες της Αρμενίας διατίθενται από σήμερα σχολικά βιβλία στη κουρδική γλώσσα από την 1η έως την 12η τάξη, όπως ανέφερε  ο επικεφαλής του Τμήματος των Κούρδων Συγγραφέων της Ένωσης Λογοτεχνών Αρμενίας, ποιητής Αλιξάν Μάμε, σύμφωνα με το αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων.




 Το «armenpress» σημειώνει ότι τα σχολικά εγχειρίδια εκδίδονται για πρώτη φορά και  αποτελούν ιστορικό γεγονός τόσο για την Αρμενία, όσο και για τους Κούρδους.



«Τέτοιου είδους σχολικά βιβλία δεν έχουν εκτυπωθεί στην ιστορία του κουρδικού λαού. Πρόκειται για 13 σχολικά βιβλία που δίνουν τις βάσεις της κουρδικής εκπαίδευσης και είναι επιστημονικά διατυπωμένα. Είναι πράγματι ένα ιστορικό γεγονός στη ζωή του κουρδικού λαού», είπε ο  Μάμε.



Ο ίδιος εξέφρασε  τις ανησυχίες του για την έλλειψη  κουρδικής επαγγελματικής διδασκαλίας αλλά τόνισε ότι υπάρχει θέληση για την οργάνωση της.



Στην Αρμενία, όπως  σημειώνεται,  υπάρχουν και σχολεία για τη μειονότητα των Γεζίντι.
Τα βιβλία εκτυπώθηκαν  υπό την χορηγία του αρμενικού κράτους.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr